Push-up jeans have been added to your cart.
View Cart
Reslin set 1125 g (750 g + 375 g)
- 6.000,00 RSD
- $90.00
Reslin® je prva 100% biorazgradiva smola na biljnoj bazi.
Njegova formulacija na bazi lanenog ulja kao i aktivatora na biljnoj bazi daje mu prednost nad tradicionalnim epoksidnim smolama kao ekološki prihvatljivijoj alternativi.
Koristi se samostalno, dok mu dodatak GlassRoxxa, terazzo ljuspica, kamenja ili drugih dodataka daje veću čvrstinu. Što je manja veličina čestica, to je veća čvrstina.
Kompatibilan je sa širokim spektrom pigmenata i mineralnih punila, a takođe se može mešati i sa prirodnim elementima kao što su biljke, kafa ili suvo cveće. Jedino sa čime se ne može mešati su aditivi na bazi vode (akrili), jer je on u osnovi uljani. Odnos mešanja je 2:1 (100 g Reslin ulja na 50 g aktivatora).
Boja: prozirno ćilibarna
PREDNOSTI RESLINA:
-100% biorazgradiv
- bez štetnih supstanci
- pogodno za decu
- ekološki prihvatljiva alternativa epoksidu
- za upotrebu bez rukavica
- spreman za upotrebu nakon samo 12 sati
- pogodno za male i velike predmete
- periv u mašini za sudove
- siguran za hranu
NAČIN KORIŠĆENJA:
Izmerite aktivator i ulje u odnosu 1:2
Zagrejte aktivator i ulje odvojeno u rerni 20 minuta na 60° C. Ako dodajete GlassRoxx ili neki drugi aditiv njih takodje prvo morate zagrejati kako ne bi došlo do hlađenja smole. NEMOJTE KORISTITI MIKROTALASNU.
Sipajte ulje u aktivator i dobro mešajte smesu nekoliko minuta. Zatim možete dodati aditive u smesu ( GlassRoxx, Reslin pigment, Jesmonite neon pigment, itd. )
Sipajte u kalup
Nakon punjenja kalupa ostavite smesu da odstoji 20 minuta pre stavljanja u rernu.
Pečenje Reslina u 2 faze
- faza 1: stavite kalup sa smesom u rernu sa ventilatorom 20 minuta na 90 °
- faza 2: povećajte temperaturu na 120 ° C i ponovo grejte još 20 minuta.
Ostavite predmet da se ohladi na otvorenom ili stavite kalup u hladnu vodu. Proverite da li se predmet potpuno ohladio pre nego što ga izvadite iz kalupa. Trebaće oko 12 sati da se predmet potpuno stvrdne i bude spreman za upotrebu.